Under the surface, Restaurang AMA

Projekt (2025-05-14)

Längs med strandpromenaden i Helsingborg hittar man restaurang AMA, på Clarion Hotel Sea U.  

AMA är inte bara en restaurang, utan en plats för sinnesro och inspiration – där varje detalj är noga utvald för att förmedla den japanska estetikens skönhet och enkelhet. Här kan du njuta av en fusion av smaker och en atmosfär som hyllar traditionen med en nordisk twist.

Uppdrag:
Restaurang

Beställare:
Strawberry

Yta:
220 kvm

Kapacitet:
114 platser

Byggår:
2016-2021 (Nybyggnation)

Plats:
Helsingborg

The Raw Bar har en central plats i matkonceptet Nikkei. Gästerna serveras från en meny baserad på kockens val av ingredienser från dagens fiskfångst.

Namnet har sina rötter långt tillbaka, över 2000 år sedan, när fridykande kvinnor handplockade ostron och pärlor längs med den japanska kusten. Tekniken uppmärksammades och dykarna fick namnet “AMA” som betyder “havskvinnor” på japanska. Matkonceptet AMA är en "Asian Fusion med Nordisk Touch" och smakerna tar dig med på spännande kulinarisk resa.

Bearbetat trä, minimalistiska linjer, en vacker sten med ådring och snickeri med fina detaljer skapar en lugn och inbjudande atmosfär. Belysningen är sektionerad, dämpad och skapar en varm, nästan meditativ stämning.