Quality Hotel Match.

Projekt (2022-06-01)

September 2022 invigdes Quality Hotel Match i Jönköping. Hotellet har 229 hotell­rum, konferens­ytor, gym, relax, bar och restauranger och ligger med bästa läge vid Vätterns södra strand. Hotellet blir ett nytt landmärke för Jönköping.

Som namnet antyder är hotellet en del av det ikoniska tändsticks­området. Från hotellets lobby kommer gästerna direkt ner till den gamla produktions­lokalen för tändsticks­tillverkning från 1876, en lokal som nu är en karaktärs­full restaurang med bar. Mod arkitekter har ansvarat för inrednings­koncept och projektering av hotellets samtliga ytor med utgångs­punkt i områdets unika karaktär. Quality Hotel Match ingår i Nordic Choice Hotels.

Fotografi (om annat ej anges): Anders Bobert


Uppdragsgivare:
Nordic Choice Hotels

Plats:
Jönköping

Uppdragsår:
2016 - 2022

nordicchoicehotels.se

Utmaningen med restaurangen i den gamla fabriksbyggnaden var att skapa rumslighet, rum i rummet, och samtidigt behålla känslan av rymd. Det har vi löst med fasta soffor som står rygg mot rygg med rik växtlighet och delar in rummet i en bardel, restaurang Nór och frukostmatsal.

Byggnaden är ritad av Enter arkitektur.

Gästrummen är varmt ombonade i dova färger och ramar in den milsvida utsikten som ligger som en fond i rummet.

I den nya hotellbyggnaden har vi valt färgsättning och material som ska liera med arkitekturen och platsens tidsanda. Lobbyn är möblerad med generösa möbler med starkt formspråk, avpassade mattor designade av Mod samt ett kluster av lampor pendlade över sittgrupperna. Grafiska mönster i mattor, väggpaneler och textilier flörtar lekfullt med husets karaktär.